Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Επιτυχημένη Εργατική Διαδήλωση στο Ίλιον και τους Αγ. Ανάργυρους: σημαντικό βήμα μπροστά, για τους επερχόμενους ταξικούς αγώνες!

 

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η εργατική διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια, που διοργάνωσε με πορεία από την Κεντρική Πλατεία Ιλίου ως την πλατεία Αγ. Αναργύρων, η πρωτοβουλία συλλογικοτήτων και κατοίκων του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού.  Πήραν μέρος εργαζόμενοι και άνεργοι της περιοχής, φωνάζοντας συνθήματα για μια εργατική έξοδο από τον καπιταλιστικό εφιάλτη της κρίσης, κρατώντας σημαίες και πανό και μοιράζοντας προκηρύξεις στους εργαζόμενους και τη νεολαία.  
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που κατέβηκαν στους δρόμους, καλώντας τους εργάτες να απεργήσουν μαζικά στην Γενική Απεργία που θα γίνονταν σε λίγες μέρες, διαδήλωσαν την οργή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, διεκδικώντας εδώ και τώρα να πάρουν τις τύχες του ταξικού αγώνα και της ζωής στα χέρια τους. 
Το πρώτο πανό συλλογικότητας στη διαδήλωση, ήταν εκείνο της Εργατικής Συμμαχίας στα Δυτικά, η οποία πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη τις υπόλοιπες συλλογικότητες και ανένταχτους αγωνιστές της περιοχής, στις αρχές του Οκτώβρη, προετοιμάζοντας μεθοδικά την επιτυχία της διαδήλωσης, μέσα από την κυκλοφορία εκατοντάδων προκηρύξεων στους εργαζόμενους, αφισοκόλληση και ανάρτηση πανό σε κεντρικά μέρη του Ιλίου και των Αγ. Αναργύρων. 


Μετά την επιτυχημένη Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη, συνεχίζουμε δυναμικά σε συνοικίες και χώρους δουλειάς, για την κατάκτηση της νίκης της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα και ενάντια σε κεφάλαιο, κράτος και γραφειοκράτες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου