Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Αλληλεγγύη


Αλληλεγγύη στους μαχόμενους υγειονομικούς!

Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά στέκεται αλληλέγγυα με την πρόεδρο της ΟΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέντζιου, η οποία διώκεται από τις αστυνομικές-εισαγγελικές αρχές, για την δράση της Ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα. Καταγγέλλουμε ότι η κλήση σε απολογία της Αφροδίτης Ρέντζιου, αφορά στην κινητοποίηση της ΟΝΓΕ στις 24 Σεπτέμβρη 2020, η οποία ως βασικό αίτημα είχε την υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, γίνεται μαζί με αυτές των μαχόμενων υγειονομικών της ΕΝΙΘ, των Σωματείων Εργαζομένων Έδεσσας και Γιαννιτσών και άλλες παρόμοιες διώξεις που κινεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να φιμώσει και να καταστείλει τους υγειονομικούς, που παλεύουν ενάντια στα εγκλήματά της κατά της υγείας του λαού. Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν εξάλλου, ότι για την "παρακώλυση δημόσιας συγκοινωνίας" για την οποία εξοργιστικά κατηγορούνται για την κινητοποίηση της 24/9, ευθύνεται η αστυνομία και ότι οι διώξεις τους, γίνονται στο πλαίσιο της αστυνομικής καταστολής που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει παντού.

Η Κυβέρνηση των α(χ)ρίστων, που στάθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει την πανδημία, επιβάλλοντας δύο λοκ-ντάουν και επιχειρώντας με αστυνομικές απαγορεύσεις και χουντονόμους ενάντια στις διαδηλώσεις να επιβάλλει το αστυνομικό κράτος, είναι αντιμέτωπη με την οργή του λαού που δεν θα αργήσει να τον οδηγήσει μαζικά στο δρόμο, μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στις συνοικίες και τους χώρους εργασίας, με την ανεργία και την εξαθλίωση, την έλλειψη υγειονομικής φροντίδας και την αστυνομοκρατία.

Η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, καλεί την εργατική τάξη να κινητοποιηθεί ενάντια στις διώξεις των μαχόμενων υγειονομικών που είναι στην αιχμή της σύγκρουσης με το κράτος, παλεύοντας για το δικαίωμα στην Υγεία και τη Ζωή.


4/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου