Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Κάλεσμα

 Κάλεσμα σύσκεψης

Η αύξηση της ανεργίας και της εργασιακής επισφάλειας είναι από τα βασικότερα προβλήματα της εργατικής τάξης στις μέρες μας. Καθώς η εργαζόμενη πλειοψηφία πληρώνει πάντα πρώτη κάθε κρίση είτε οικονομική είναι αυτή είτε υγειονομική, την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία έχει αλλάξει άρδην ο χάρτης των εργασιακών σχέσεων στη χώρα και παγκοσμίως.

Οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, νέες μορφές ημιαπασχόλησης όπως τα προγράμματα απασχόλησης-κατάρτισης (voucher, κοινωφελής εργασία), η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία αποτελούν μια εφιαλτική «κανονικότητα» για τον κόσμο της δουλειάς. Το γεγονός ότι αυτές οι μορφές ακμάζουν ιδιαίτερα σε ορισμένους κλάδους υψηλής κερδοφορίας, όπως οι κατασκευές, ο επισιτισμός, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες, ότι εφαρμόζονται με μαζικό τρόπο σε νέους-ες εργαζόμενους-ες αποδεικνύει πως το φαινόμενο της “μισο-εργασίας” - “μισο-ανεργίας” δεν είναι παροδικό, αλλά προδιαγράφει το μέλλον που επιφυλάσσεται για τη νεολαία και το σύνολο της εργατικής τάξης.

Ο δημόσιος τομέας συντονίζεται πλήρως στο σχέδιο υποστήριξης των εργοδοτών μέσω των προγραμμάτων ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ, επιδοτώντας την εργοδοσία ώστε να προσλάβει άνεργο δυναμικό, αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο το επίδομα ανεργίας. Απευθύνονται κυρίως στη νέα γενιά, στοχεύει στην ανακύκλωση των ανέργων σε θέσεις κακοπληρωμένης εργασίας με σκοπό τη διατήρηση τμήματος του άνεργου πληθυσμού σε οριακά ενεργή “κοινωνική κατάσταση”. Ακόμα, χρησιμοποιούνται ως κίνητρα για την παραμονή του εργατικού δυναμικού στη χώρα (όπως με το πρόσφατο πρόγραμμα re-brain) έτσι ώστε να μειωθεί η μετανάστευση των νέων. Παράλληλα, προωθείται πιο συστηματικά το μοντέλο σύγχρονης δουλείας-σκλαβιάς διά της διοχέτευσης των ανέργων στην αγορά εργασίας. Θεσμοθετείται και αναπτύσσεται ένα καθεστώς απλήρωτης, ανασφάλιστης μισοεργασίας με εξαίρεση αυτού του δυναμικού από το εργατικό δίκαιο και περιορισμό στο ελάχιστο των δυνατοτήτων για τις στοιχειώδεις συνδικαλιστικές διεκδικητικές πρακτικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων διατάξεων είναι αυτές που σκοπεύει να προωθήσει η κυβέρνηση με το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, την  ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων. 

Απέναντι σ αυτήν την κατάσταση της μισής δουλειάς-μισής ζωής χρειάζεται οργανωμένη αποτελεσματική αντίσταση. Ο ατομικός δρόμος έχει αποδειχτεί ότι δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πανεργατικό πανελλαδικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τα αυτονόητα, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους-ες , κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης και παράλληλα εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όσους-ες αντιμετωπίζουν σήμερα την ανεργία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Προσπαθώντας να συμβάλουμε σ αυτό το εγχείρημα σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη για την ανεργία και την επισφάλεια το Σάββατο 27/2 στις 17,00 στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου στο Ίλιον (Ιδομενέως 32 Ίλιον). Πρόθεσή μας είναι  η συνάντηση για όσους-ες θέλουν να είναι και δια ζώσης.

22/01/2021



                                                    ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ                                     
         (για επικοινωνία: ergatikisymmaxia@gmail.com, ergatikisymmaxia.blogspot.com)

1 σχόλιο:

  1. Αντί να πάρω ένα δάνειο, πήρα την ήδη προγραμματισμένη κενή κάρτα ΑΤΜ για ανάληψη έως και 5.000 $ ημερησίως για 30 ημέρες. Είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό γιατί πήρα το δικό μου την περασμένη εβδομάδα και το χρησιμοποίησα για να πάρω 50.000 $. Ο κύριος Mike δίνει την κάρτα μόνο για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους άπορους, αν και είναι παράνομο, αλλά είναι κάτι ωραίο και δεν είναι σαν τους άλλους ανθρώπους που προσποιούνται ότι έχουν τις κενές κάρτες ATM. Και κανείς δεν πιάνεται όταν χρησιμοποιεί την κάρτα. πάρε το δικό σου από αυτόν τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Απλώς στείλτε του ένα email στο (blankatm002@gmail.com) whatsapp Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερη διαφώτιση +1(765) 705-0044

    ΑπάντησηΔιαγραφή