Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΚΤΑ 29/6 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΙΟΥ


ΜΑΥΡΕΣ ΜEΡΕΣΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ “ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ


Για μια ακόμα χρονιά τα καταστήματα στο κέντρο του Ιλίου θα γίνουν «Λευκά Κελιά» για τους εργαζόμενους της περιοχής ώστε να δουλέψουν τα εμπορικά καταστήματα, “καλλωπισμένα” για την «φιέστα» του Δήμου – επιχειρηματία. Την ημέρα αυτή, τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά έως τις 3 τα χαράματα της Κυριακής !!!


Το αδηφάγο εμπορικό κεφάλαιο που αλέθει τις ζωές των εργαζομένων, ανεβάζοντας τα κέρδη του σε μια κοινωνία που βυθίζεται στη φτώχεια, δε θέλει να μείνει τίποτα όρθιο. Με τις πλάτες του τοπικού κράτους και της αστυνομίας, που εμφανίζεται μόνο για να καταστείλει κάθε εργατική αντίσταση, ζητά παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας. Στο δρόμο που έχει χαράξει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στην κυριακάτικη αργία, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών που είναι το πρόσχημα για την κρατική ανοχή στη μαζική καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων που απέμειναν.

Αντίστοιχα φέτος η διοίκηση Τζιτζικώστα και της ΝΔ στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας άνοιξε το δρόμο για νέα χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων με μια απαράδεκτη απόφαση που επιτρέπει στο εμπορικό κεφάλαιο να κρατάει τα μαγαζιά στη Χαλκιδική ανοιχτά μέχρι τις 12:30 τη νύχτα.Η «Λευκή Νύχτα» σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων στο Ίλιον είναι μια ακόμα αντεργατική επιλογή σε έναν κλάδο που αποτελεί δοκιμαστικό σωλήνα για σειρά αντεργατικών μέτρων όπως, το ωρομίσθιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα σπαστά ωράρια, ενοικιαζόμενη και ελαστική εργασία, κ.λ.π.Το τοπικό κράτος (δήμος) επιλέγει την “κοινωνική συμμαχία” με τους εργοδότες σε βάρος των εργαζόμενων, όπως κάνουν οι πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τις εργοδοτικές Ενώσεις. Η

7ήμερη κακοπληρωμένη και επισφαλής εργασία και η διαρκής επέκτασή της σε όλους τους κλάδους, δεν είναι πλέον απειλή για το μέλλον, αλλά εφιαλτική καθημερινή πραγματικότητα υπό την σκιά της απειλής των απολύσεων. Αυτό αξίζει να το αναλογιστεί ο καθένας που ως «καταναλωτής» μπαίνει στα καταστήματα τις Λευκές Νύχτες και τις Κυριακές!

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής μας και των αγώνων που καλούμαστε να δώσουμε. Η αντίσταση στις μνημονιακές (καπιταλιστικές) πολιτικές και τα εφιαλτικά εργασιακά προαπαιτούμενα είναι υπόθεση όλων μας ενάντια στην προσπάθειά τους να μας φορτώσουν δουλειά τις Κυριακές, απελευθερωμένα ωράρια, εργασία-λάστιχο, μισθούς πείνας. Η πίεση που δέχονται οι συνάδελφοι μας στο εμπόριο είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε όλοι εμείς οι «από κάτω».

Είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσουμε τους ταξικούς αγώνες μας, γιατί αυτή είναι η “κανονικότητα” που μας επιφυλάσσουν με την περιβόητη “έξοδο” από τα μνημόνια. Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει μπει σε κάθε σπίτι, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται και η καθυστερημένη (ή και η μη) καταβολή μισθών γίνεται καθεστώς, είναι ξεκάθαρο, ότι αυτό που μας λείπει δεν είναι οι επιπλέον ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά οι ανύπαρκτες ικανοποιητικές αμοιβές της εργασίας μας. Φαίνεται ότι ο τρόπος που καταλαβαίνουν την περιβόητη ανάπτυξη, είναι σαν οδοστρωτήρα και εφιάλτη πάνω από τις ζωές όλων μας.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ “ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ”ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ Η επιμήκυνση του ωραρίου με τις φανταχτερές φιέστες της “Λευκής Νύχτας” δεν πρέπει περάσει. Ως ελάχιστη ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων στα μαγαζιά και στον αγώνα τους.                                                                    

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ"! * ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΑΛΕΡΑΣ! * ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! * ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ Ή ΝΥΧΤΕΣ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29-06-19 ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ                                                                                                    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ                                                                                   εργαζόμενοι–άνεργοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης
ergatikisymmaxia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου