Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία

Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία  
Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα Δυτικά εκφράζει την αλληλεγγύη της στο μετανάστη εργάτη Μοχάμεντ που στις 23/12 δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον πρώην εργοδότη του.
Πρόκειται για άλλο ένα θύμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, αλλά και του ρατσισμού που η εθνικιστική υστερία –με αφορμή το «Μακεδονικό» έχει αναζωπυρώσει….
 Αποδεικνύεται και έτσι πως η «έξοδος» από τα Μνημόνια δεν σηματοδοτεί την είσοδο σε μία κατάσταση όπου   «ανακτάται η αξιοπρέπειας της εργασίας» όπως διατείνεται η κυβέρνηση. 
Ούτε πριν υπήρξε, ούτε πολύ περισσότερο μετά τα Μνημόνια μπορεί να υπάρχει άλλη «αξιοπρέπεια» για τους εργαζομένους έξω από εκείνη που κατακτιέται κάθε μέρα με τον αγώνα τους ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και τον εξευτελισμό που είναι στοιχεία σύμφυτα με τον καπιταλισμό.
Η δε κρίση στην οποία βρίσκεται ολοένα και περισσότερο το σύστημα διαλύει ακόμα και τα «προσχήματα» της αστικής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και του (αστικού) «νόμου», οπλίζοντας το χέρι του κάθε αφηνιασμένου αφεντικού, μεγάλου αλλά και μικρού  (όπως στην περίπτωση του πρώην εργοδότη του Μοχάμετ), μαζί και των μπράβων τους, των μπάτσων,  των παρακρατικών, των φασιστών και κάθε άλλου σκουπιδιού.  
Αυτή είναι η μετα-μνημονιακή ...μνημονιακή  πραγματικότητα και όχι οι αυξήσεις -ψίχουλα στον κατώτατο μισθό και οι κλαδικές συμβάσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση.  
Απέναντι στις αυταπάτες που σπέρνει η κυβέρνηση και τη βία των εργοδοτών απαντάμε , λέγοντας πως κάθε χτύπημα τους ενάντια σε κάθε εργάτη είναι χτύπημα ενάντια σε όλους μας.
 Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες,  θα αντεπιτεθούμε και θα νικήσουμε τους ταξικούς μας αντιπάλους, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στις έδρες της εξουσίας τους.
 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
(Ίλιον –Πετρούπολη-Καματερό –Αγ. Ανάργυροι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου